Ofte stilte spørsmål

  1. Hvem kan søke? Kun søkere fra regionene Agder, Hordaland og Rogaland kan søke om gaver fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Søknaden må komme innenfor prioriterte formål for å komme i betraktning.Oversikt over prioriterte formål
  2. Hva kan jeg søke på ? Gavepolitikken til Stiftelsen ligger til grunn for gavetildelingen med tildelingskriterier. Her er linken til Gavepolitikken
  3. Når får jeg svar på søknaden? Søkere på høstens runde får svar i slutten av november, og søkere på vårens runde får svar i slutten av mai. Stiftelsen gir ikke begrunnelse på avslåtte søknader.
  4. Kan jeg søke utenom søknadsfrist? Nei. Søknader sendes i forbindelse med søknadsfrister, og søknadsskjemaet på Stiftelsens nettside skal benyttes ved innsendelse av søknader. Det er to søknadsrunder i året.  Vårens søknadsrunde er fra 19.februar til 19.mars. Høstens søknadsrunde er fra 19.august til 19.september.
  5. Kan jeg ikke fylle ut feltet med navn på søker selv? Søknadsskjemaet er knyttet opp mot Brønnøysundregisteret. Når du fyller ut feltet med ditt organisasjonsnummer,lastes navn på søker automatisk opp. Du kan i feltet “Avdeling i organisasjonen” spesifiserer mer om søkeren.
  6. Kan jeg sende inn vedlegg til søknadsskjemaet? På søknadsskjemaet er det muligheter å legge ved vedlegg. Stiftelsen tar kontakt med gavesøker dersom det er behov for mer informasjon enn hva som fremkommer i søknadsteksten.
  7. Hvordan vet jeg at søknaden har kommet frem? Når søknaden er sendt via søknadsskjemaet på nettsiden vår, skal du motta en e-post med bekreftelse på at den er mottatt. Bekreftelsen kommer til den oppgitte e-posten på søknadsskjemaet.
  8. Hva gjør jeg hvis jeg ikke har mottatt e-post med bekreftelse på at søknaden har kommet frem? Bekreftelsen sendes til den e-postadressen du har oppgitt i søknaden. Dersom du ikke har mottatt denne, kan det være at søknaden din ikke har blitt sendt eller at svaret er blitt sortert under søppelpost (spam) i innboksen hos deg. Hvis du ikke finner en bekreftelse på mottatt søknad, bør du sende en ny søknad eller sende oss en forespørsel per e-post til post@stiftelsensrbank.no slik at vi kan sjekke hvorvidt søknaden har kommet inn eller ei.
  9. Mulighet for merverdiavgiftkompensasjon for frivillige organisasjoner? Frivillige organisasjoner eller andre som driver med frivillig arbeid og betaler merverdiavgift, kan søke om momskompensasjon. Ordningen ble etablert i 2010 og forvaltes av lotteri- og stiftelsestilsynet: Link til lotteri- og stiftelsestilsynet
  10. Hvordan får jeg utbetaling av tildelt gave? Hvis din organisasjon har fått tildelt gave, må dere laste opp dokumentasjon før gaven blir utbetalt. Her finner du en Veiledning utbetaling av gave                                   

 

Stavanger Hockey har startet opp Superlaget som er et nytt tilbud for barn, ungdom og voksne med spesielle behov. (Foto: Superlaget)