Foto: Stavanger Turistforening

Turistforeningene

Vi har støttet Stavanger Turistforening, DNT Sør, Haugesund Turistforening og Bergen Turlag med over 25 millioner kr til ulike prosjekter de siste årene. 2018 ga vi kr 10 millioner til DNTs hyttefond, fordelt med kr 2,5 million til hver turistforening til hytteprosjekter.

Stavanger Turistforening oppgraderer Haukeliseter fjellstue. Bergen og Hordaland Turforening bygger ut hytten på Breidablikk. DNT Sør har satt opp ny hytte på Kvinen. Haugesund Turistforening skal sette opp flokehyttene på Ryvarden som er kysthytter.

Et prosjekt var DNT X-ung for ungdom mellom 12-16 år over en 3 års periode i de fire ulike turistforeningene for til sammen kr 6 millioner.Dette er en gruppe som i mange tilfeller preges av inaktivitet og hvor «leken» foregår på sosiale medier og flate skjermer. Disse årene er veldig viktig i et barns oppvekst og en periode hvor mange faller fra de organiserte aktivitetene. X-Ung skal være en spennende og utfordrende brekkstang for å vippe ungdommen opp fra kjellerstuene, vekk fra skjermen og kjøpesentrene og inn i en verden av utfordrende og spennende utfordringer.

X-Ung skal engasjere ungdom som ikke er med eller har falt utenfor idretten og annen organisert aktivitet eller som ikke vil være med mor og far på tur. X-Ung skal hjelpe ungdom som trenger motiverende fysisk aktivitet samt være et inkluderende breddetilbud med utendørsaktiviteter for ethvert nivå, som kajakkpadling, klatring, GPS orientering, basecamp m.m