Endelig kan vi presentere Søknadsguiden- din nye ressurs for å skrive bedre søknader. Målet med Søknadsguiden er å hjelpe deg å utforme søknaden din slik at den bedre treffer våre kriterier og rammer i gavepolitikken. Dette øker sjansen for at ditt prosjekt blir vurdert positivt og kan komme menneskene i ditt lokalmiljø til nytte. Sammen med dere skaper vi gode lokalsamfunn! 

Søknadsguiden 2025

Hver vår og høst mottar vi en stor bunke søknader og mange søknader får ja fra oss. Små og store gaver, spennet er stort både i prosjektene og i gavene vi deler ut. 

Men noen søknader går dessverre ikke gjennom.  Det kan skyldes at vi får flere søknader enn vi har midler til, eller at søknaden ikke helt treffer våre kriterier. Fra juli 2024 vil vi annen hver uke dele verdifull innsikt rundt søknadsprosessen her på denne siden og på våre sosiale flater. Følg oss gjerne på FB så får du med deg oppdateringene!

Vi samler de ulike temaene i Søknadsguiden 5 og 5 poster sammen. Trykk på det miniatyrbildet du vil se nærmere på, så kommer teksten frem under.

Her får du 7 tips til en god søknad og 3 ting du ikke bør gjøre….mer detaljer i dette vedlegget!

  1. Start tidlig
  2. Gjør leksa
  3. Involver målgruppen
  4. Fortell oss hvem dere er
  5. Vis behovet for prosjektet
  6. Kostnader og hvem betaler?
  7. Enklere eller mer detaljert plan

Bla gjennom bildene fra Søknadsguiden, og du vil se flere gode grunner til hvorfor samarbeid ofte er bedre enn konkurranse. Å gå sammen med andre organisasjoner om én felles søknad kan være nøkkelen til suksess for store prosjekter som gagner hele lokalsamfunnet.

Når summen dere vurderer å søke om overstiger 500 000 kroner. Og når prosjektet gir effekt på en større gruppe i lokalsamfunnet og har varig verdi – da er tipsene vi deler her midt i blinken!

Nettmøte der du får tips om å skrive en god søknad. Det er ett nettmøte i starten av høstens søknadsrunde og ett nettmøte ved vårens søknadsrunde. Påmelding til 19. august enten kl 11.00 eller kl 17:00. Vi ser nærmere på:

  • viktige kriterier i vår gavepolitikk
  • våre formål
  • tips til en god søknad
  • vårt søknadsskjema
  • generelle spørsmål fra deltakerne

Fram til 19. september kan du søke om støtte til prosjekter innenfor:

🎭 KULTUR: Inkludering, mangfold, historiefortelling og tradisjonsformidling

 FRILUFTSLIV: Økt aktivitet i naturen, ferdselstilrettelegging og naturkunnskaper

🎓 KOMPETANSE: Innovasjon, bærekraftig næringsutvikling og kunnskap om levekår

🩷 FOR ALLE!: Samarbeidsprosjekter og aktivitetsstøtte for inkludering

Du finner mer informasjon om formålene på denne siden!

📅 Høstens søknadsrunde stenger 19. september og klokken 23.59! 🌟

Søk om støtte til prosjekter innen kultur, friluftsliv, kompetanse og “For Alle!”.

📌Dersom du trenger hjelp, kan vi kontaktes inntil klokken 16.00 på torsdag 19. september. Etter dette har vi ikke teknisk bistand tilgjengelig for å løse eventuelle utfordringer!

👉Rødt felt på søknadsskjemaet betyr for mange tegn, og da må du redusere for å få sendt inn søknaden.

Søknadsguiden starter i dag en miniserie om bærekraftige gaver! 🌱 Hvert av prosjektene vi løfter fram her, har et ekstra fokus på ett eller flere av FNs bærekraftsmål. Søkers fokus på bærekraft har vært viktig for oss når vi har tildelt rause gaver til nettopp disse prosjektene. Kanskje ditt prosjekt kan gjøre det samme? I dag ser vi på bærekraftsmål 3 og 4:

🎯 Mål 3: God helse og livskvalitet. Gjennom Norges Golfforbund sitt «Impact»-program brukes golf som verktøy for å utvikle gode utøvere og gode mennesker. Med fokus på livsferdigheter som samarbeid, selvregulering og kreativitet, fremmer programmet helse og trivsel for barn og unge. 🌟 Stiftelsens støtte bidrar til at flere får tilgang til et inkluderende klubbmiljø med aktiviteter som bygger både fysisk og mental helse. Gull for den enkelte – gull for samfunnet!

🎯 Mål 4: God utdanning«Bifrost» – et prosjekt fra Einherjar Esport har skapt en alternativ læringsarena for barn fra 10 år, med fokus på inkludering og mestring. 🎮 Med e-sport som pedagogisk verktøy, samarbeid med barneverntjenester og skoler, hjelper de ungdom som står i fare for å droppe ut, eller allerede har falt utenfor skolen, tilbake i utdanning. Rett og slett et helt nydelig prosjekt, som kombinerer gaming med læring! Et herlig eksempel på hvordan teknologi kan brukes for å fremme utdanning og personlig utvikling.

🔎 Bærekraftige prosjekter – del 2/4: Arbeid og innovasjon

I denne posten setter vi søkelys på bærekraftsmålene som handler om anstendig arbeid og innovasjon. De to prosjektene vi har valgt ut denne gangen treffer på hver sin måte veldig godt på de aktuelle bærekraftsmålene. Her snakker vi bærekraftig utvikling av lokalsamfunn i praksis!

🎯 Mål 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst

Caritas Ressurssenter i Stavanger arbeider for å inkludere innvandrere og flyktninger i samfunnet og arbeidslivet. Gjennom personlig veiledning og norskkurs får nyankomne hjelp å navigere i det norske samfunnet, noe som fremmer økt samfunnsdeltakelse, likestilling og likeverd. Når Caritas på denne måten styrker samfunns- og arbeidslivsdeltakelsen, bidrar de til sosial og økonomisk inkludering for en sårbar gruppe i samfunnet. 🌍

🎯 Mål 9: Innovasjon og infrastruktur

Prosperastiftelsen tilbyr pro bono-kompetanse til ideelle organisasjoner, og støtten fra oss muliggjør utvikling og styrking av disse aktørene. Ved å gi organisasjoner verktøy til å forbedre strategi og organisasjonsutvikling, hjelper Prosperastiftelsen dem med å oppnå varige og positive effekter i sine samfunnsprosjekt. 🚀 Sammen bidrar vi til bærekraftige løsninger som gir barn og unge tilgang til bedre utdanningsmuligheter.

Hvordan kan ditt prosjekt bidra til en bærekraftig arbeidsplass eller innovasjon?

Tid for å lese!

📋Og nå er vår del av jobben i gang – vi skal lese og vurdere alle søknadene. Det er en stor, og veldig kjekk oppgave!

Når vi vurderer søknadene, ser vi på flere viktige kriterier. Blant annet:

💡 Geografi: Vi skal ta hensyn der midlene ble skapt. Vi gir gaver i Rogaland, Agder, Vestland og noen egenidentifiserte i Oslo

📚 Historikk: Har søkeren fått støtte tidligere? Hvor mye, og hvor ofte? Lenge siden?

🌍 Bærekraftsmål: Treffer søknaden på ett eller flere av våre 8 prioriterte bærekraftsmål?

💰 Størrelse på søknaden: Vi fordeler breddegaver på inntil 250.000 kr, større gaver over 250.000 kr som kan være 1-3 årig, og egenidentifiserte gaver over 1 million kr som kan være 1-3 årig.

👷‍♀️ Kvalitet og gjennomføringsevne: Søknadene må vise at prosjektet er godt gjennomtenkt og har høy kvalitet. Er det realistisk å gjennomføre?

🔄 Nytt eller unikt tiltak: Skiller prosjektet seg ut som noe innovativt?

I høst er det søkt om over fire ganger så mye penger som det vi har tilgjengelig å dele ut, så her må vi rett og slett gjøre en del tøffe prioriteringer – og tøffe valg.

Og selv om vi gjerne skulle gitt støtte til alle, er vi dessverre nødt til å si nei til flere gode prosjekter. Vi takker likevel alle for innsatsen og engasjementet dere legger ned i å skape positive forandringer der dere bor! 💙

PS: Det er heldigvis flere enn de fire du ser på bildet som skal lese og vurdere de 1115 søknadene. Vi har god hjelp fra kunderåd i fordelt på hele Sørvestlandet. Disse sitter på viktig kunnskap om de lokale forholdene og behovene i bygd og by!

🔎 Bærekraftige prosjekter – del 3/4: Mindre ulikhet og bærekraftige byer 🌍

I serien om bærekraftige prosjekter ser vi i dag på hvordan noen av våre gaver bidrar til å redusere ulikhet og skape mer bærekraftige byer og samfunn. Kanskje ditt prosjekt kan gjøre det samme?

🎯 Mål 10: Mindre ulikhet

Sørvest-ligaen, initiert av Gatelaget, gir et idrettstilbud til personer med rus- eller avhengighetsutfordringer. Ligaen gir deltakerne fysisk aktivitet, sosial tilhørighet – og en verdifull arena for mestring og fellesskap. ⚽ Støtten fra oss har gjort det mulig å etablere ligaen i regionen, og med det bidra til å redusere sosial ulikhet og inkludere flere som ofte faller utenfor samfunnet. Sammen bygger vi broer og skaper en bedre hverdag for de som virkelig trenger det. 🤝

 

🎯 Mål 11: Bærekraftige byer og samfunn

Turbohytta i Hunnedalen er et banebrytende prosjekt som vil gi flere tilgang til naturopplevelser. Hytten, spesielt tilrettelagt for barnefamilier, gjør friluftsliv mer tilgjengelig og inkluderende. 🌲 Med en hytte som er tilpasset både barn og familier med særlige behov, blir naturopplevelser tilgjengelig for enda flere, uansett økonomisk situasjon eller bakgrunn. Støtten fra oss har vært avgjørende for at hytten kan bli realisert, og den vil stå som et eksempel på hvordan vi kan kombinere tilgjengelighet og bærekraft.🌟

 

Lurer du på hvordan ditt prosjekt kan bidra til å nå bærekraftsmålene? Les mer på srstiftelsen.no 💡

📍Se hvordan gavene fra Sparebankstiftelsen SR-Bank fordeles 🌍

Har du noen gang lurt på hvilke prosjekter som har fått støtte der du bor? Eller kanskje du vil se hva andre organisasjoner har fått støtte til, og hente inspirasjon til egne prosjekter? Nå kan du gjøre nettopp det!

🎁 I vårt nye digitale kart kan du utforske over 6 700 gaver, på til sammen ca 1,1 milliard kroner (!!!), gitt siden 2012. Søk på kommune, formål, tidsperiode og mottaker – og få full oversikt over alle tidligere gavetildelinger. Dette gjør det lettere å se hvor og hvordan Sparebankstiftelsen SR-Bank har bidratt til å bygge gode lokalsamfunn i hele regionen. 💰

🗺️ Kartet, som utviklet i samarbeid med Solv, gir innsyn og inspirasjon. Verktøyet kan være spesielt nyttig for deg som søker midler, ved å se prosjekter vi tidligere har støttet og hvordan vi prioriterer. Kanskje ditt prosjekt kan bli det neste på kartet? 💡

📊 Løsningen gjør det enkelt å få full oversikt, enten du lurer på hvor mye som ble tildelt et formål, en stiftelse eller en kommune i et selvvalgt tidsrom. Det gir også oss i Sparebankstiftelsen SR-Bank en enklere og kjekkere hverdag – og enda bedre kontroll.

🔗 Bli med og utforske kartet her: samfunnsutbytte.srstiftelsen.no

 

😕 Avslag og nye forsøk: Hva gjør du hvis du fikk nei av oss i høst? 💡

Fikk du avslag på søknaden til høstens tildeling? Det kan være mange årsaker til at en søknad ikke når helt opp. Her er noen tips til hvordan du kan øke sjansene ved neste søknadsrunde.

  1. Sjekk når ditt formål kan søkes om igjen 🔄

Våre 6 formål har ulike søknadsfrister:

– Våren: Oppvekstmiljø og Idrett

– Høsten: Friluftsliv, Kompetanse og Kultur

– Vår + høst: For Alle aktivitetsstøtte og For Alle samarbeidsprosjekter

Hvis du søkte om et formål i feil runde, merk deg den korrekte fristen og prøv igjen – vi ser frem til din neste søknad!

2.Husk hva vi ikke gir støtte til 🚫

Det er visse områder vi dessverre ikke kan støtte, selv om intensjonene kan være gode. For eksempel gir vi ikke støtte til ordinær drift, enkeltpersoner, offentlige kjerneoppgaver eller reiser til arrangement. Sjekk nettsiden vår for oversikt over hva som faller utenfor før du søker på nytt.

  1. Konkurransen er stor 📈

I høst mottok vi søknader for totalt ca. 400 millioner kroner, mens rammen for gaveutdeling var på rett i overkant av 100 millioner kroner. Dermed må vi si dessverre nei til mange gode søknader – selv de som treffer alle våre krav. Hvis du har fått et avslag, kan det altså være et resultat av den høye konkurransen og ikke nødvendigvis noe med selve søknaden din.

  1. Har du søkt om en større sum? Ta gjerne kontakt! 💬

Hvis du søkte om mer enn 500 000 kroner og fikk avslag, ta gjerne kontakt med oss på post@stiftelsensrbank.no. Sammen kan vi se på hva som eventuelt kan endres i søknaden for å øke sjansene ved neste søknadsrunde.

  1. Flere tips til å forbedre søknaden? 📚

Sjekk ut nyttige tips og råd i Søknadsguiden på vår nettside. Her finner du blant annet god info om hva som bør være med i en søknad og hva vi legger vekt på i vurderingen.

Vi støtter prosjekter i Rogaland, Vestland, Agder og Oslo. Røttene våre går lengst tilbake i Rogaland, derfor gir vi mest til dette området. Har du fått avslag, og holder til i Vestland eller Agder, kan dette være noe av forklaringen.

🔎 Bærekraftige prosjekter – del 4/4: Klimaendringer og samarbeid 🌱

Vi avslutter vår serie med et blikk på to viktige bærekraftsmål: Stoppe klimaendringene, og samarbeid for å nå målene. Her løfter vi fram prosjekter som viser hvordan lokalt samarbeid og miljøfokus kan gjøre en stor forskjell.

🎯 Mål 13: Stoppe klimaendringene

NFF Rogaland har gjennom sitt miljømentorprogram gjort en stor innsats for å redusere spredning av gummigranulat fra kunstgressbaner. 🌿 Med vår støtte har de besøkt baner over hele fylket for å kartlegge miljøtiltak og bidratt til at banene overholder de nye miljøkravene. Prosjektet er et glimrende eksempel på hvordan idrett kan kombinere aktivitet for barn og unge med ansvar for miljøet rundt oss. ⚽️💚

🎯 Mål 17: Samarbeid for å nå målene

Frilager er et unikt samarbeid mellom flere frivillige organisasjoner. Prosjektet gjør friluftsliv tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk eller sosial bakgrunn. 🎒 Sammen med organisasjoner som Turlaget og Røde Kors, har Frilager sørget for at barn og unge har tilgang til friluftsutstyr, aktiviteter og sosial deltakelse. Prosjektet demonstrerer hvordan samarbeid mellom aktører kan skape varige, positive endringer i samfunnet. 🙌

 

 

📷 Foto 6, hengekøyer: Frilager