Anleggesløftet

25 millioner kroner til idrettsanlegg

I vårens søknadsrunde har vi prioritert idrettsanlegg. Et variert tilbud av idrettsanlegg ute i lokalsamfunnet er nemlig kjempeviktig for at alle barn og unge skal kunne delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av hvem de er, hvor de bor eller familiens økonomiske situasjon.

Men det er dyrt å bygge anlegg, og mange idrettslag ønsker bedre tilrettelegging og kvalitet på de eksisterende anleggene sine. Derfor er det utrolig kjekt å få lov til å dele ut hele 25 millioner kroner til utvikling av klubbhus og ulike typer anlegg, som sandvolleyballbaner, kunstgressbaner, innebandybaner, klubbhus til roklubb, fotballklubb, håndballklubber og tufteparker. Vi tror dette blir et skikkelig løft for regionen vår – og til glede for mange barn og unge. 😍

Vi har besøkt flere idrettslag og overrakt gaven til idrettsanlegg. Vi er kontinuerlig på jakt etter gode prosjekter og vi er opptatt av å kunne gjøre en forskjell, spesielt for barn og unge. Vi vårens største gave på 5 millioner kroner til nytt aktivitetshus til Idrettslaget POL. Vi har hatt god dialog med Idrettslaget POL over tid og vi er veldig imponert over den jobben som er gjort så langt! Daglig leder Kjetil Skjæveland forteller at Stemmen-prosjektet skilte seg ut fordi;

-Det er gjort et grundig forarbeid og behovet for prosjektet er tydelig.

-Prosjektet er nytenkende når det gjelder ressursutnyttelse og samarbeid mellom det offentlige og det frivillige.

-Det er spesielt positivt at det legges til rette for aktivitet på dagtid, der ambisjonen er at dette skal bli et nærmiljøsenter. Vi er sikre på at dette vil gi et stort områdeløft!

Vi er imponert over engasjementet hos Hinna Fotball, Stavanger IF Fotball og Vaulen IL. De tre klubbene har til sammen 2400 medlemmer, og de er et viktig sosialt samlingssted i hver sin bydel.🥰 Klubbene ønsker å være en viktig arena for alle, fra de yngste til de eldste. Alle skal oppleve idrett, mestring og utvikling i idrettens trygge og gode fellesskap. Å delta sammen med andre er en av idrettens styrker. I tillegg inviterer de inn alle til å bli en del av den viktige møteplassen i hver sin bydel. Vi har til sammen tildelt 2 250 000 kroner til utvikling av klubbhus og arena.

Hinna FK er strålende fornøyd med 1 millioner kroner til sitt Hinna Arena- prosjekt «Disse midlene bringer oss enda nærmere drømmen om å realisere vårt ambisiøse Hinna Arena-prosjekt. Det er en utrolig spennende tid for oss alle, da Hinna Arena vil gi et enormt løft for hele klubben vår. Det vil være et sted der fellesskapet kan samles, utøve idrett, og oppleve øyeblikk av glede og samhørighet.» sier daglig leder Hans Arne Haga

Stavanger IF Fotball sier at dette løftet vil bidra til klubben kan realisere planene om å ha et godt og tilgjengelig klubbhus. Gaven på 750 000 kroner vil bidra til ønsket oppgraderingen. Det vil være et stort løft for hele klubben, og gjøre lokalene langt mer tilgjengelig for flere brukere.

Vaulen IL Fotball vil med 500 000 kroner endelig få plass et kjøkken i det nye klubbhuset som er på vei. Kjøkkenet er hjertet og vi alle vet at: «Uten mat og drikke, duger helten ikke!» Det kreves en god oppgradering slik en på en god måte kan lage mat til 160 ivrige FFO deltakere og ved alle andre sosiale tilstelninger.

Gavene er muliggjort som følge av overskuddet som kommer fra SpareBank 1 SR-Bank💙