Kompetanse:

Stiftelsen bidrar til å utvikle kunnskap og ferdigheter

Vi støtter prosjekter som bidrar til innovasjon og bærekraftig næringsutvikling og som bidrar til at vi har en attraktiv bo- og arbeidsregion. Særlig prioriteres prosjekter som skaper arbeidsplasser og skaffer arbeidskraft. 

Satsingen på kompetanse skal bidra til å skape gode lokalsamfunn gjennom å:

SKAFFE nødvendig arbeidskraft med riktig kompetanse. Bidra til å rekruttere og beholde nødvendig kompetanse og mangfold for å videreutvikle regionen vår.

SKAPE nye arbeidsplasser slik at vi holder folk i arbeid og gir en verdiskapning til både enkeltpersoner, bedrifter og lokalsamfunn.

Stiftelsen skal bidra til økt kompetanse og samarbeid innenfor våre formål: Friluftsliv, Kultur, Idrett, Oppvekstmiljø og For Alle. Kompetanseløft innen disse formålene behandles under gjeldende formål i gitte tidsperioder og ikke under kompetanseformålet.

Sentrale punkter:

  • kompetanseløft som kan nå mange og som kan bidra til utvikling av regionen totalt 
  • et større mangfold og et inkluderende arbeidsliv 
  • å skape et godt økosystem mellom akademia, næringsliv og offentlig sektor
  • positive fremtidsutsikter for barn og unge ved å forhindre frafall i opplæring og sikre et utdanningstilbud med gode jobbutsikter og i samsvar med næringslivets behov.
  • identifisere prosjekter som gir stor effekt og bidrar til å utvikle konkurransefortrinn i regionen 

For å motta gave av Stiftelsen må søker har et organisasjonsnummer og være registrert som organisasjon, forening eller ideelt AS. Dersom søker har et ideelt AS, må vedtektene legges ved søknaden for å dokumentere at det ikke kan tas utbytte. Det tildeles ikke etableringstilskudd.

Stiftelsen foretar ikke gavetildelinger til lønn hvor det ikke har vært en samtale forut for innsending av søknad. Gave til prosjektlønn tilhører unntaket og det er en rekke kriterier som må være innfridd som vil diskuteres i samtale med Stiftelsen.

I utgangspunktet tildeles det ikke midler til forskningsprosjekter. Dette er unntaksvis og kun hvor det har vært tett dialog mellom søker og Stiftelsen forut for innsending.