Oppvekstmiljø:
Stiftelsen bidrar til trygg og sikker oppvekst med like muligheter for alle.
Vi støtter prosjekter som ivaretar tilbudet til barn og unge i lokalmiljøet, som skaper gode sosiale nettverk og møteplasser. Vi prioriterer prosjekter som bidrar til å inkludere grupper som ikke deltar på lik linje med andre.
I arbeidet med å utvikle gode lokalsamfunn vektlegges betydning av samarbeid med frivillige lag og organisasjoner og offentlig sektor for å skape prosjekter for varig endring for spesielt barn og unge. Det betyr at i vurdering av søknader prioriteres prosjekter hvor det er flere aktører bak tiltakene.
Stiftelsen har et særlig mål om å gjøre en forskjell for sårbare barn og unge og inkluderingstiltak er derfor prioritert. Dette kan være møteplasser, aktivitetsutstyr og i noen tilfeller også gjennomføring av aktiviteter og opplevelser. I vurdering av søknad vil det vektlegges om det er drift av en eksisterende møteplass eller om det er et nytt tiltak. Det vil si at dersom du driver en organisasjon hvor den faste aktiviteten består av å tilby opplevelser, vil det vurderes som ordinær drift.
Stiftelsen mottar mange søknader om utbedring av lekeplasser. Lekeplasser er viktige møteplasser og mange mottar gave til dette formålet. Det vektlegges derimot hvem som kan benytte seg av anlegget. Gaven må være et løft for hele nærmiljøet og ikke bare et vellag og dens beboere. Det tildeles ikke gaver til prosjektering av anleggene.
Stiftelsen gir gave også til større oppvekstmiljøtiltak som krever fagbasert kompetanse for gjennomføring. Dette kan for eksempel være psykosomatiske prosjekter hvor det skal utvikles faglige tilbud eller metodisk utvikling for å sette erfaring i system. Stiftelsen foretar ikke gavetildelinger til lønn hvor det ikke har vært en samtale forut for innsending av søknad. Gave til prosjektlønn tilhører unntaket og det er en rekke kriterier som må være innfridd som vil diskuteres i samtale med Stiftelsen.
Sentrale punkter:
- Møteplasser
- Kompetanse- og kunnskapsprosjekter
- Aktivitetsutstyr